Beautiful Plants For Your Interior

Što je povijesni roman?

Eh, ovo je oduvijek bio moj omiljeni žanr za čitanje, ali otkad pišem, shvatila sam da ga je još zabavnije i pisati. Shvatit ćete i zašto.

Ajmo prvo malo tehnikalija.

Povijesni roman je bilo koja priča postavljena u prošlosti koja uključuje stvarne karakteristike razdoblja, ali likovi i događaji su fikcionalizirani.

Mnogi povijesni romani zapravo bitne povijesne činjenice ili trenutak u vremenu u koji je roman smješten postavljaju kao kulisu. Oni su manje bitni i služe ponekad kao pozadina dok je glavni lik fiktivna osoba koja živi svoj život u svijetu oblikovanim tim konkretnim povijesnim uvjetima unutar kojih doživljava svoje zgode i nezgode.

Ono na što pisci povijesne fantastike moraju paziti je izgradnja vjerodostojnog povijesnog svijeta u kojem okruženje, likovi i objekti međusobno komuniciraju kako bi se očekivalo u njihovom razdoblju. Likovi moraju izgovarati riječi iz tog doba i putovati s odgovarajućim prijevoznim sredstvima.

U povijesnoj fikciji svi konflikti i događaji moraju biti povijesno mogući u svijetu koji je autor odabrao.

Što znači da možete uzeti bilo kojeg povijesnog lika i par povijesnih činjenica i od toga napraviti čudo. Dodati par fiktivnih likova, skratiti vremenski period, ubaciti drame, napetosti, koju uhodu…što god vaša mašta proizvede.